Annons

Bilist vägrade stanna och försökte köra på polisbil

En bilist vägrade stoppa på polisens signal och utsatte poliser för livsfara genom att försöka köra på polisbilen. Föraren greps efter en trafikfarlig färd och misstänks för en rad brott.
Öllsjö • Publicerad 2 april 2020 • Uppdaterad 3 april 2020

Strax före klockan 17 på torsdagseftermiddagen hörde personer av sig till Kristianstadsbladet om vad de beskrev som en biljakt på Charlottesborg och Härlöv.

Polisen kan konstatera att det har varit en händelse där polisen signalerade att en bilist skulle stanna, men att bilisten då körde iväg och att det dröjde tio minuter innan polisen fick stopp på bilen.

Annons

– En polispatrull ska ha stoppat en bil för kontroll, men föraren vägrade stanna och körde vidare. Polisen fick uppfattningen att föraren försökte undkomma, säger Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.

– Det ska inte ha varit dramatiskt stopp av bilen och inga prejningar eller trafikolyckor inträffade.

Enligt polisens rapport ska händelsen ha utspelat sig på Snälltågsvägen i Öllsjö, men det är oklart om det var där polisen tog upp jakten på föraren eller om det var där föraren stoppades.

När föraren hade stannats greps han. Mannen som är i 40-årsåldern misstänks för en rad brott och satt på fredagen anhållen.

– Rattfylleri, både vad det gäller alkohol och droger, försök till grov misshandel då bilisten under färden ska ha utsatt poliserna för livsfara då han försökte på polisbilen, grov vårdslöshet i trafik, sättet som han framfört fordonet på samt ringa narkotikabrott, eget bruk, och ringa narkotikabrott, innehav. Han bar på ett misstänkt narkotikapreparat, säger Rickard Lundkvist.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons