Annons

Bluffakturor i semestertider

Falska fakturor märkta "Call Home" har den senaste tiden mottagits av olika företag. "Det kom någon faktura från ett IT-företag av något slag", säger Ronny Sellgren på Hagmans Tak AB. Han blev misstänksam.
Kristianstad • Publicerad 24 juli 2008

- Det var inget jag hade beställt, säger han. Vi diskuterade lite här på företaget och nu har vi polisanmält händelsen.

På Tekab har det också kommit en falsk faktura på 7019 kronor.

Annons

- Jag undrade var det var och ringde upp företaget för att fråga vad det handlade om, säger Mats Larsson på Tekab.

- Det är en valmöjlighet att betala, var svaret.

- Det var tur att det inte var en semestervikarie som fick den, då hade den kanske betalats, säger Mats Larsson som tror att semestertider är bra tider för den här typen av verksamhet.

- När det gäller Call Home är det en form av erbjudande de skickar ut och hoppas på att någon nappar på det, säger Dick Malmlund som är säkerhetschef på Svensk Handel.

Call Home har inte visat att de har någon tjänst de tillhandahåller och då klassas det som bluffakturor.

- Den är utformad för att lura folk och skickas ofta ut semestertider, säger han. De hoppas att någon semesterextra betalar den.

Fakturan som kommit till de båda företagen är densamma och företaget finns med på Svensk Handels varningslista över företag.

Emy Åklundh
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons