Annons

Bränslestation kan bli verklighet

Kristianstad • Publicerad 16 januari 2004

KRISTIANSTAD. En bränslestation i småbåtshamnen i Åhus kan bli verklighet under året. Ett lämpligt läge för en sådan skapades i och med att gästhamnen byggdes om, framgår av en skrivelse från C4Tekniks tillförordnade chef Torsten Jeppsson.

Skrivelsen utgör ett förslag till svar på den motion som åhuspartiets Åke Hultqvist med flera lämnade till kommunfullmäktige för nästan exakt fem år sedan.

Annons

Motionärerna ansåg att en bränslestation skulle understryka Åhus betydelse som turistort med "utomordentliga serviceinrättningar för sina gäster".

Under 2003 har kommunen förhandlat med en intressent som sagt sig vara beredd att investera i och driva en bränslestation i Åhus. Alla detaljer är ännu inte klara, men C4Teknik har medel för en enkel byggnad samt ledningsdragningar avsatta i budgeten för innevarande år.

Förslaget till motionssvar går nu vidare mot ett beslut i kommunfullmäktige.Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons