Annons

Byggnadsfirma stäms på halv miljon kronor

Kristianstad • Publicerad 31 januari 2004

Tingsrätten fick på fredagen in en stämningsansökan på närmare en halv miljon kronor mot en byggnadsfirma i nordöstra Skåne.

Det är en fastighetsägare som anlitat byggnadsfirman för att inreda ovanvåningen på mangårdsbygganden. Arbetet drog dock ut på tiden och avbröts senare i förtid. Fastighetsägaren har i efterhand anlitat en byggnadsingenjör som hittat en rad fel och brister på det arbete som redan utförts. Det rör sig, enligt honom, bland annat om tätskiktsväv, diffusinsspärr och säkerhetsfolie av icke godkänd kvalitet samt skarvar som inte är lufttäta. Dessutom saknas golvfall i badrummet, taket i det stora rummet går inte upp till nocken och golvbrädorna har lösa knastrar.

Annons

Fastighetsägaren har tagit in anbud som visar att det kommer att kosta cirka 570000 kronor att åtgärda felen och färdigställa inredningen av ovanvåningen. Till det ska läggas att man redan har betalat närmare en kvarts miljon till byggnadsfirman. Av det beloppet kräver fastighetsägaren nu byggnadsfirman på närmare en halv miljon kronor. – Fastighetsägaren har reklamerat arbetet och hävt entreprenadavtalet med hänvisning till att det inte blivit klart i tid, uppger deras ombud, advokaten Per Malmer i Hässleholm.

Byggnadsfirman har tidigare hävdat att förseningen beror på att fastighetsägaren inte valt innertrappa, vilket tillbakavisas från den sidan.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons