Annons

Campbells organiserar om i Europa

Campbells organiserar om i Europa och det nordiska bolaget får en vd som sitter i Tyskland. Hittills är tre namn klara för den nya ledningsgruppen i Norden och Tyskland.
Kristianstad • Publicerad 19 juli 2008

Campbell soup i Europa har tidigare varit uppdelat i fyra olika regioner.

- Vi har haft fyra olika ledningsgrupper och det har blivit för toppstyrt. Nu har vi organiserat om så det blir två regioner; Frankrike-Belgien och Tyskland-Norden, vika får var sin gemensamma ledning, säger Peter Djärf, HR-chef på Campbells i Norden.

Annons

Det innebär också att Tyskland-Norden får en ny vd, Joe Folds, som är baserad i Lübeck där regionens huvudkontor nu ligger.

- Den nya organisationen börjar gälla den förste augusti, så allt är ännu inte helt klart, säger Peter Djärf.

Bland annat är det inte helt klart hur den nya ledningsgruppen för Norden-Tyskland ser ut. Men tre namn är klara. Förutom vd:n är det Peter Djärf som blir HR-ansvarig för hela regionen, och Thomas Lejdström som blir finansdirektör för hela regionen.

- Det är tänkt att resten ska presenteras nästa vecka. Sedan kommer nästa steg med hur vi ska organisera oss och så vidare. Men hela syftet med den här omorganisationen har varit att skapa två ledningsgrupper.

I Lübeck tillverkar Campbells våta produkter, mycket soppor på burk och varumärket Erasco. I Tyskland jobbar omkring 520 personer, i Norden och Finland jobbar omkring 200. Produktionen i Karpalund består mestadels av torra produkter, som pulversoppor och liknande.

Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons