Annons

Chef på ABK tvingas sluta

AB Kristianstadsbyggens ekonomichef Per Persson lämnar ABK sedan det kommit fram att han varit delägare i det konkurrerande bolaget Christianstads Fastighets AB.
Kristianstad • Publicerad 27 januari 2004

– Han har erkänt att hans engagemang i det konkurrerande bolaget var fel, och han tar konsekvensen av det, säger ABK:s vd Leif Persson till Kristianstadsbladet.

ABK och Per Persson skrev under måndagen ett avtal som innebär att Per Perssons anställning upphör under februari månad. Att Per Persson inte får gå omgående beror enligt Leif Persson på att ekonomichefen behövs i arbetet med årsredovisningen för 2003. Enligt avtalet upphör Per Perssons anställning senast den 29 februari. Om ABK anser att hans arbete är slutfört innan dess kan de enligt avtalet låta honom gå tidigare.

Annons

Per Persson har arbetat hos ABK i 14 år. – Han har varit en duktig ekonomichef och det här är naturligtvis en förlust för ABK, men vi hade inte kunnat göra på något annat sätt, säger Leif Persson.

Per Persson får nio månadslöner i avgångsvederlag, totalt 396000 kronor.

– Hade vi sagt upp honom hade det sannolikt blivit en tvisteförhandling vilket hade dragit ut på tiden och troligtvis kostat bolaget mer, förklarar ABK:s vd.

Det var i tisdags som Kristianstadsbladet kunde avslöja att flera höga chefer i Kristianstad – däribland Per Persson – i hemlighet bildat fastighetsbolaget Christianstads Fastighets AB. Bolaget hyr bland annat ut studentlägenheter och konkurrerar därmed direkt med ABK.

– Jag blir chockad av de här uppgifterna, sade Leif Persson i Kristianstadsbladet för en vecka sedan.

Redan under hösten 2002 hade han sagt blankt nej när Per Persson lade fram sina planer på att vara med och bilda bolaget.

Per Persson ville under gårdagen inte kommentera det faktum att han snart lämnar ABK.

Eva Emmelin

044-18 56 13

eva.emmelin@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons