Annons

De reste 100 mil – för att uppleva Huaröd

Huarödslåten har spridit sig utanför landets gränser. Ett par från Norge reste 100 mil enbart för att de hört låten.
Huaröd • Publicerad 11 juli 2019

Det är Tomas Tillberg och Magnus Perssons låt om byn som gjort att turister gärna tar en omväg förbi Huaröd. Låten blev en hit med Lasse Stefanz och Olle Jönsson som uttrycker att det är ”toppen i Huaröd”. Tidigare har Kristianstadsbladet skrivit om att ortsskylten frekvent stjäls. Även t-shirts i butiken lockar turisterna.

”Det här paret har kört 100 mil från Odda vid Bergen i Norge till Huaröd, av en enda anledning – Huarödslåten förstås.”, skriver Huaröds lanthandel på sin Facebooksida till bilden som visar hur den norske mannen glatt håller upp en t-shirt med Huaröds-tryck på.

Glada norrmän i Huaröd. Foto: Huaröds lanthandel
Glada norrmän i Huaröd. Foto: Huaröds lanthandel
Annons

För Kristianstadsbladet berättar Bodil Fredriksson i butiken att paret sa att deras barnbarn på sju år kan Huarödslåten utantill och att de är sanna Lasse Stefanz-fans.

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons