Annons

De rullar med stil

Bara fantasin satte gränserna när ett tiotal pensionärer pyntade sina rollatorer på Österängsgården på måndagen.
Kristianstad • Publicerad 31 augusti 2009
Från vänster: Lars Andersson har en sjungande Hakon Svärd på rollatorn. "Det är en borste här om man lyfter på kjolen. Ja, inte min kjol då utan råttans", säger Siv Borgström och skrattar. – Det är mest barnbarnen som leker med dem numera, säger Anna-Siri Nilsson som ändå använt dockorna till sin dekoration. Kerstin Nilsson och Evert Linde har pyntat med blomster. Bilder: Lasse OttossonFoto: 

– Först ville jag inte göra något, säger Siv Borgström, men sedan tänkte jag att nu ska de få se något som de aldrig har sett förut!

Hon har pyntat sin rollator med borstar, mopp, såpa och dammvippa.

Annons

– Jag var städerska en gång, men nu är det slut med det. Nu har jag andra som städar åt mig, säger hon och skrattar.

Lars Andersson har dekorerat sin rollator med presenter från barnbarnen och ett foto på Hakon Svärd.

– Hakon kan sjunga för dig också, säger han och trycker på bandspelaren som han gömt i rollatorn.

Tävlingen i rollatordekoration är bara en av många aktiviteter under den "äldrevecka" som pågår på Kristianstads områdescentraler och äldreboenden. Bland höjdpunkterna finns en tur med raggarbil och den stora dansen I Ekestad på onsdagen.

– Vi ville visa att det är roligt att bli äldre och att det finns mycket roligt som man kan göra tillsammans, säger Berit Trieb som är en av initiativtagarna till veckan.

Aktiviteterna är öppna för alla Kristianstadsbor över 65 år. Förra året deltog nästan 2 000 pensionärer.

Jonatan Göth
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons