Annons

Det ska bli tryggare i stan – fler vandringar planeras

Den orangea staden ska bli tryggare. De trygghetsvandringar som tidigare genomförts ska bli mer kontinuerliga och de gynnar dessutom det lokala föreningslivet.
Kristianstad • Publicerad 16 april 2020
Trygghetsvandring i Kristianstad
Trygghetsvandring i KristianstadFoto: Lasse Ottosson

”Med start i slutet av maj och under hela sommaren planerar vi för att trygghetsvandrare ska finnas på plats i stan under samtliga fredags- och lördagskvällar”, skriver Länsförsäkringar Göinge Kristianstad i ett pressmeddelande som gick ut på torsdagen.

Det är försäkringsbolaget och Orangea staden tillsammans med föreningslivet i Kristianstad som arrangerar trygghetsvandringarna som ska tas upp när Coronakrisen lättar.

Annons

Förhoppningen är att starta i slutet av maj och under hela sommaren ska det finnas trygghetsvandrare på plats i stan under fredags- och lördagskvällar.

– När Folkhälsomyndigheten släpper på sina rekommendationer om social distansering och folklivet ökar igen vill vi bidra till att skapa en lugnare och tryggare miljö både för unga och äldre, säger Renée Carlsson, hållbarhets- och kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Trygghetsvandringarna startade 2016 som en del av Orangea staden. Då deltog sex idrottsföreningar. Sedan dess har fler idrottsföreningar anslutit sig och idag deltar åtta regelbundet. En av dem är Wä IF.

– För oss är trygghetsvandringarna ett tillskott, både ekonomiskt och socialt. Vi visar att vi tar ett ansvar även utanför idrottsarenan och ser till Kristianstad som helhet, säger Magnus Barvehed, marknadsansvarig för Wä IF.

Föreningar som är intresserade av att börja trygghetsvandra kan mejla Johan Kilander

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons