Doppresenten till hertigen av Skåne blir beständig

Skåne Artikeln publicerades
Prins Oscar blir snart lekplatsägare Oscar Bernadotte.
Foto:Kungahuset.se
Prins Oscar blir snart lekplatsägare Oscar Bernadotte.

Prins Oscar blev hertig av Skåne och nu funderar regionens potentater som bäst på vad som är lämplig doppresent. Nu kan det avslöjas vad det blir.

Bakom presentförslaget står landshövdingen Margareta Pålsson, som skrivit till 33 kommuner i Skåne, till Region Skåne och till Sydsvenska Handelskammaren och bett dem att vara delaktiga och ge svar senast i maj om de vill vara med på presenten.

"I samband med dopet förväntas vi överlämna en present från Skåne och det vill jag att vi gör något riktigt bra av. Min tanke är att skapa något beständigt som främjar god hälsa bland barn och ungdomar, vilket jag vet att även Kronprinsessparet tycker är viktigt", skriver landshövdingen.

Vad blir det då?

    Jo, en naturlekplats öppen för små och stora barn, som skapas i nationalparken Söderåsen.

    Den kan döpas till "Prins Oscars lekplats", och inspirationen föreslår landshövdingen hämtas från Skrylle naturlek, mellan Dalby och Södra Sandby. Allt ska byggas i naturmaterial, och kostnaden på en miljon föreslås fördelas mellan parterna.

    Eftersom parken inte hinner bli klar till dopet, föreslås då en tavla överräckas, med beskrivning av vad som ska byggas och lista över alla som är med. 

    Landshövdingen uppmanar också alla kommuner och regionen som fått brevet att hemlighålla planerna för att det ska bli en överraskning. Så ni som läser det här, lova att inte avslöja det för prins Oscar innan dopet.