Annons

Efterlyst i TV3 tar upp guldsmedsrånet

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

TV3-programmet Efterlyst planerar i kväll att sända ett inslag om rånet mot Guldsmed Björn Nilsson på Östra Boulevarden i Kristianstad i början på december.

– Vi har fortfarande inte lyckats identifiera någon av de tre rånarna, trots att vi har dem på flera bilder från butikens övervakningskamera. Nu hoppas vi få hjälp av Efterlysts tittare, säger en av polisens utredare, Sven Roswall.

Annons

Ett team från Efterlyst var i Kristianstad härom dagen och gjorde intervjuer samt inspelningar från butiken och flyktvägen.

– Efterlyst fick också tillgång till bland annat den bild från rånet som tidigare har publicerats i Kristianstadsbladet, säger Roswall.

De tre omaskerade och yxbeväpnade rånarna krossade glasmontrar i butiken och kom undan med guldsmycken för över en miljon kronor. De flydde i bil söderut på Östra Boulevarden och bytte sedan flyktbil på Söder. Där slutar alla säkra spår efter dem.

Polisens teori är att rånarna genast lämnade landet med bytet och att guldet smälts ner. Det betyder dock inte att rånarna kan känna sig säkra, eftersom de kan efterlysas internationell om de identifieras.

Polisen i Kristianstad har goda erfarenheter av Efterlyst. Två kvinnor som satt i system att stjäla pengar från åldringar kunde exempelvis spåras sedan Efterlyst i våras visat bilder på kvinnorna från övervakningskameror på Nordea i Kristianstad.

Det ledde till att kvinnorna dömdes till långa fängelsestraff för stölder runt om i södra Sverige.

I kvällens Efterlyst granskas också avrättningen av dörrvakten på Alis bar i Stockholm, mordet i Knutby, Kumla-rymningen och dubbelmordet på flickorna i Båstad.Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons