Annons

"Efterlyst special" med "Nattvandrarbengt"

Kristianstad • Publicerad 19 april 2007

I kväll klockan 22.00 visar TV3 ett "Efterlyst special", som är en dokumentärserie på temat "Jakten på en mördare". Kvällens program handlar om "Nattvandrarbengt" i Kristianstad.

Beskrivningen av programmet går ut på att en engagerad och prisbelönt nattvandrare visade sig vara brutal våldtäktsman och seriemördare.

Annons

Hasse Aro är programledaren som jobbar med att klara upp brott och som i februari var i Kristianstad för att spela in material till serien.

– "Jakten på en mördare" är en serie på åtta delar och ett av avsnitten viker vi för Bengt Karlsson, sade Hasse Aro till Kristianstadsbladet vid det tillfället.

Tv-teamet från Stockholm var då runt på olika platser, aktuella för morden på Marie Johnsson 1995 och Carina Jönsson vid årsskiftet 1996-97.

Avsikten med dokumentärserien är att ta upp framgångsrika polisutredningar. Därför har spaningsledare Per-Åke Åkesson en betydelsefull roll i programmet.

För Hasse Aro och framför tv-kameran berättar han bland annat om hur polisen blev intresserad av Bengt Karlsson, som i folkmun senare kallades för "Nattvandrarbengt".

– Det pågick operation dörrknackning i närområdet och likaså skallgång, berättar Per-Åke Åkesson.

– Det var en erfaren och uppmärksam kollega till mig som noterade ett något konstigt beteende hos honom.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons