Annons

Familj belönar tips om mord

– Jag vågar inte tänka på den dagen polisen säger att de lägger ner utredningen, berättar Björn Strandmark, bror till Eva-Marie Strandmark som mördades i somras. Familjen utlyser nu en belöning för tips som leder till att mordet klaras upp.
Kristianstad • Publicerad 30 mars 2005
Björn, Inga-Lill och Bo Strandmark belönar avgörande tips om mordet på systern respektive dottern Eva-Marie Strandmark. BILD: PER ROSENQVIST
Björn, Inga-Lill och Bo Strandmark belönar avgörande tips om mordet på systern respektive dottern Eva-Marie Strandmark. BILD: PER ROSENQVISTFoto: 

Föräldrarna Bo och Inga-Lill Strandmark bor bara ett stenkast från huset på Skanslinjevägen i Öllsjö, där deras 29-åriga dotter bodde fram till morddagen den 30 juni i fjol.

Det som först såg ut som sängrökning med dödlig utgång utvecklades efter obduktion och kriminalteknisk undersökning till en mordutredning. Enligt polisen kvävdes Eva-Marie Strandmark till döds i sitt hem, varefter mördaren anlade brand i huset för att försöka dölja mordet.

Annons

– Det är oerhört svårt att begripa för Eva-Marie var en vanlig, snäll och levnadsglad tjej som inte hade några ovänner, berättar fadern Bo Strandmark.

Tillsammans med sin fru Inga-Lill och sonen Björn Strandmark tar han emot hemma i syfte att berätta om beslutet att utlysa en belöning på 100000 kronor för tips som leder till att mordet på Eva-Marie Strandmark klaras upp.

– Vi vill få ett avslut och helst förstå varför hon mördades, men det känns också väldigt otryggt att gärningsmannen går lös, för har han mördat en gång kan kan mörda fler gånger, förklarar familjen. De sitter i vardagsrumssoffan med ett porträtt av Eva-Marie Strandmark framför sig på bordet.

På väggarna hänger fler fotografier på henne och familjen. Och ute i trädgården hörs blandrashunden Buster skälla.

– Han var Eva-Maries, berättar Bo Strandmark.

Hur polisutredningen kring mordet fortlöper vet familjen inte mer om än vad som har framkommit i media, men de har kommit överens med polisen om belöningen och det är till polisen eventuella tips ska lämnas.

– Vi var lite osäkra på summan, för det är mycket pengar, men det är hon värd, så hoppet står nu till att pengarna gör att någon som vet något träder fram - allra helst borde dock mördaren träda fram och ta sitt ansvar, förklarar de.

Björn Strandmark framhåller att minsta lilla detalj kan vara viktig.

– Vi vet att polisen har fått in tips, men inget som har lett till något genombrott eller avgörande, berättar han. Enligt kriminalkommissarie Curt Larsson i Kristianstad har en handfull tips kommit in sedan fallet presenterades i programmet Efterlyst i TV3, som med anledning av belöningen tar upp det ikväll igen.

– Utfästelsen om belöningen har tillkommit helt på föräldrarnas initiativ och kan den leda till att fler tips kommer in är vi inom polisen naturligtvis glada, för det kan ju finnas någon inom kvinnans bekantskapskrets som sitter inne med uppgifter, men inte vågat träda fram, förklarar Curt Larsson.

Annons

Särskilt intresserad är polisen av att komma i kontakt med en anonym brevskrivare.

– I brevet som skickats till oss finns en del intressanta uppgifter, berättar han.

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons