Annons

Familj rånades av maskerade män i sitt hem

En familj utsattes för ett rånförsök av två maskerade män i sitt hem i ett radhus på Näsby, men rånarna skrämdes på flykten.
Kristianstad • Publicerad 14 juni 2018

Runt 17.20 på onsdagskvällen var en familj i ett radhus vid Bataljonsvägen på Näsby med om en obehaglig händelse. Två maskerade män beväpnade med något pistolliknande föremål tog sig in i deras hem, genom en öppen altandörr och skulle råna dem.

Men familjen, som även hade en bekant på besök hemma, satte sig till motvärn och lyckades på något vis skrämma de båda rånarna på flykten och dessa ska inte ha fått något med sig.

Annons

– Det ska ha varit minst två personer som satte sig till motvärn och rånarna tvingdes att ge upp, säger polisens inre befäl, Marielle Kamp.

Mycket tyder på att rånarna var okända för familjen.

– Vi kan inte härleda någon speciell anledning till att någon skulle ge sig på just den här familjen, säger inre befälet.

Ingen är ännu gripen misstänkt för händelsen.

– Det var en gedigen polisinsats under kvällen, men tyvärr har vi ingen skäligen misstänkt i nuläget, ingen är gripen. Det har gjorts en teknisk undersökning på platsen, säger Marielle Kamp.

Ärendet är rubricerat som försök till rån.

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons