Annons

Febervarning på Stora Torg

De senaste fem åren har han varit ute på ständig turné. Reggae är större än någonsin. Governor Andy är veteranen som tillsammans med Papa Dee går en ny vår till mötes.
Kristianstad • Publicerad 4 juli 2008
Bild: Erik Svensson
Bild: Erik SvenssonFoto: 

Hur är det med reggaetemperaturen i Sverige?

- 39,9 grader!

Annons

Feber!!

- Inte riktigt full feber kanske, men det är på G. En stor anledning till att det har spridit sig så snabbt i olika delar av Sverige de senaste åren är nätet. Folk kommer i kontakt på ett helt annat sätt än tidigare och krogar har börjat vilja bryta sitt traditionella utbudet. Och folk överlag gillar ju reggae.

Vad beror det på?

- Folk vill ha något som ger dem hopp, speciellt i dessa bistra tider. Och essensen bakom det hela, bakom reggaen, det är ju fred och kärlek. Har alltid varit.

- Vi lever dessutom i en tid där saker och ting är hårdare, på alla plan. Det är som om vi har vaknat upp i kylan och nu letar efter något att hålla oss fast vid. Där hjälper reggaen till. Man väljer reggaen för att orka, det är många som kommit fram till mig och sagt det.

Din nya singel "Oxfilé i frysen" kommer ut på onsdag. Hu rmycket hopp är det i den?

- Den handlar om ett one night stand som utvecklas till ett förhållande som rinner ut i sanden. Fast på sätt och vis handlar det ju också om hoppet ...

I september kommer din nya platta "Guvernören rider söderut".

- Del två från Underhållningsmaskinen! Hälften inspelat digitalt, hälften live. Det blev ett ganska brett register av jamaicansk musik: från rocksteady till dancehall, lite roots och loversreggae.

Reggaen har blivit större på den svenska scenen, men du och Papa Dee, veteranerna, tronar fortfarande ganska ensamma däruppe i toppen?

Annons

- Gerjen är att det där är lite orättvist, det finns många på väg upp, men det är kanske vi som har fått mest uppmärksamhet hittills. Vi har ju Kapten Röd och Million Stylez, och band som Kalle Bah ... Det finns många jätteduktiga därute.

Du är mitt uppe i Sverigeturnén, den 6 augusti kör du, Papa Dee och Dj Ras-i-door ett dj-set på Festivaldax i Hässleholm. Vad blir det här på Kristianstadsdagarna i morgon?

- Jag och mitt band med material från de tre senaste skivorna.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons