Annons

Fem lugna/stillsamma aktiviteter

Alla besökare under Kristianstadsdagarna uppskattar inte höga konsertljud, dans på torgen eller öl på uteserveringarna. För de som önskar lite stillsammare aktiviteter kommer här ett smakprov.
Kristianstad • Publicerad 8 juli 2008
Fågelskådning och meditation är två stillsamma alternativ för den som önskar lugn ro under Kristianstadsdagarna. Bild: Scanpix
Fågelskådning och meditation är två stillsamma alternativ för den som önskar lugn ro under Kristianstadsdagarna. Bild: ScanpixFoto: 

1. Musik:I Heliga Trefaldighetskyrkan klockan 19.00 varje kväll till och med lördag är det gregoriansk aftonsång. Det hela beskrivs som "en stilla stund".

2. Konstutställning:På Barbacka ställer unga konstnärer ut sina verk under namnet Arty Party. Utställningen pågår till och med fredag.

Annons

3. Föreläsningar:Ett antal föreläsningar i skilda ämnen står på programmet. Eller vad sägs om att lära sig mer om taoismen och meditation? Norretullskolan klassrum C1 klockan 18.30 på onsdag.

4. Informationer:På torsdag och fredag klockan 11.00-19.00 informerar Kristianstads kommun och Vägverket om att hälften av alla bilresor i Skåne är onödigt korta och hur man kan hjälpa till att minska utsläppen av växthusgaser.

5. Rundvandringar:Sune Friström guidar i Heliga Trefaldighetskyran klockan 13.00 på torsdagen och Nordöstra Skånes Fågelklubb bjuder på en tur runt Linnérundan samma dag. För att spana på fåglar träffas man klockan 9.00 vid Kanalhuset.

Helena Carlsson 0451–830 50
Helena Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons