GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fjälkinge gästis ska byggas om till hyreshus

Kristianstad • Publicerad 24 februari 2010

Byggnadsnämnden har gett stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för Fjälkinge gästis. Den nya detaljplanen, som bekostas av ägarna till fastigheten, ska möjliggöra uthyrning av lokal och lägenheter i det gamla gästgiveriet.

I den gällande detaljplanen är markanvändningen begränsad till handel.

Fjälkinge gästis har dock tidigare, genom tillfälliga bygglov, använts som scoutlokal, dagverksamhet och boende för vuxna med funktionsnedsättning och för kafé- och catering.

Stadsbyggnadskontoret fick redan 2005 i uppdrag att ändra detaljplanen för att möjliggöra bostadsändamål. Då avbröts uppdraget efter ointresse från den ökande.

Johan Eriksson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.