Annons

Första häktningen inför utlämning

Kristianstad • Publicerad 28 januari 2004

KRISTIANSTAD. Tingsrätten i Kristianstad höll på tisdagen för första gången en häktningsframställning i ett utlämningsärende.

Det gällde en 49-årig man som avtjänar ett och ett halvt års fängelse i Vä för grovt bedrägeri. Mannen ska, enligt domen, utvisas till Bosnien när han blir villkorligt frigiven i mitten av mars.

Annons

Samtidigt har han häktats i sin frånvaro i Tyskland på sannolika skäl misstänkt för ett väpnat rån och åtta grova bedrägerier. Han har därför begärts utlämnad till Tyskland.

Mannen nekar till brotten i Tyskland, men samtycker till att han utlämnas dit för att rannsakas.

Åklagare Ewa Pihl vid den internationella åklagarkammaren i Malmö hade begärt häktning av mannen från den dag han blir villkorligt frigiven tills utlämningen kan verkställas. Detta för att han under mellantiden inte ska hinna utvisas till Bosnien och därmed ha möjlighet att hålla sig undan från den tyska rättvisan. Tingsrätten beslutade också om så kallad villkorlig häktning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons