Annons

Första julen för flera varuhus på Härlöv

Härlövs handelscentrum har under året fått flera nya varuhus. Rusta är ett av dem och årets jul är deras första. Under lördagen var det fullt med folk där.
Kristianstad • Publicerad 23 december 2002
Berhan Bahta och Binyam Berhan från Hässleholm julhandlade en kombinerad radio- och cd-spelare till Binyams båda lillasystrar.
Berhan Bahta och Binyam Berhan från Hässleholm julhandlade en kombinerad radio- och cd-spelare till Binyams båda lillasystrar.Foto: 
Lasse Granath på Elgiganten hjälper Örjan och Johan Nilsson från Knislinge att lasta in julklapps-TV:n.BILDER: LASSE OTTOSSON
Lasse Granath på Elgiganten hjälper Örjan och Johan Nilsson från Knislinge att lasta in julklapps-TV:n.BILDER: LASSE OTTOSSONFoto: 
Stundom ringlade bilköerna långa på Härlöv när folk sökte sig man ur huse för att julhandla där.
Stundom ringlade bilköerna långa på Härlöv när folk sökte sig man ur huse för att julhandla där.Foto: 

Några av dem var familjen Sjöö från Hässleholm, som inte helt oväntat letade julklappar. Sonen Emil, 9, ville ha en tomteluva med små blinkande tomtar på och det hittade han. Mest av allt önskar han sig dock en motocrosscykel och systern Alexandra, 11, vill helst av allt ha en egen häst, men de får nog vänta till kommande jular på det. – Det blir lite för dyrt och dessutom är de lite för unga ännu, förklarar Carola, deras mamma. Att de hade sökt sig till Härlöv och Rusta för att julhandla beror enligt henne på att utbudet där är bättre än i Hässleholm. Den åsikten delas av Berhan Bahta och sonen Binyam Berhan, 18, som också hade kört till Kristianstad för att julhandla, bland annat hos Elgiganten på Härlöv, där de köpte en kombinerad radio- och cd-spelare till Binyams båda lillasystrar. Jonas Engvall, butikschef, stod i entrén och bjöd kunderna på glögg och pepparkakor. Elgiganten har funnits på Härlöv i tre år, men årets jul är enligt honom den bästa hittills. – Det är nog tack vare att det har blivit fler butiker här ute, för innan var vi lite ensamma, förklarar han. De varor som säljer bäst hos honom i år är tv-spelen Playstation 2 och X-box, men även ”småvitt” som till exempel elvispar, strykjärn och matberedare. Samma sak är det hos Onoff, som firar sin andra jul på Härlöv, men enligt Håkan Nilsson, butiksledare, kom årets handel i gång senare än fjolårets. – Det är först nu den har börjat egentligen, berättar han. Tvärtom är det för Mohlins Cykel & Motor, som flyttade in i sin nya lokaler i februari för snart tre år sedan. – De flesta har nog redan varit här, men de kommer tillbaka igen på måndag och hämtar sina cyklar eller mopeder, eftersom de är svåra att gömma hemma, förklarar Ulf Mohlin. Liksom för Elgiganten är årets jul den bästa hittills för honom. – Jag har haft en väldigt stor försäljningsökning, berättar han. Några siffror har han inte hunnit ta fram ännu, men uppskattar att han har sålt 60 procent fler mopeder i år än förra året. Hur det ser ut på cykelsidan vet han inte riktigt. – Men jag är förvånad över att ökningen har varit så stor, säger han. För framtiden hade han helst sett att handlarna på Härlöv slog sig samman med handlarna på Långebro och marknadsförde sig under ett gemensamt namn, till exempel Långebro Handelscentrum, vilket det enligt honom fanns tankar på från början. – Tillsammans är vi över 100 företag och skulle få en helt annan genomslagskraft, förklarar han. Peter Maunula 044-185562 peter.maunula@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons