Annons

Första stämningen för fusk med brobizz

Kristianstad • Publicerad 24 januari 2004

Tingsrätten i Kristianstad fick på fredagen in den första stämningsansökningen om fusk med brobizz på Öresundsförbindelsen.

Stämningen riktas mot ägaren till ett aktiebolag i Kristianstads kommun som under augusti-oktober 2003 passerat över Öresundsbron med en brobizz. Den hade utfärdats för ett annat aktiebolag, som försatts i konkurs i Kalmar 2002. Öresundsbrokonsortiet kände inte till konkursen och hade därför inte dragit in brobizzen.

Annons

Det var först när Öresundsbrokonsortiet samlat obetalda fakturor för närmare 4000 kronor på hög som man fick klart för sig att innehavaren av brobizzen försatts i konkurs. Samtliga bilar som passerar genom betalstationen på Lernacken fotograferas automatiskt och med hjälp av de bilderna fick man fram registreringsnumret på den bil som använt brobizzen. Det visade sig vara en mörkblå Volvo S80 som tidigare varit registrerad på konkursboet, men som hade övertagits av ett aktiebolag i Kristianstads kommun.

Öresundsbrokonsortiets ombud, advokaten Henrik Möller, Malmö har som bevisning skickat med ett urval fotografier som visar när bilen passerar betalstationen med hjälp av konkursbolagets brobizz. Tingsrätten kommer nu att skicka över stämningen till innehavaren av aktiebolaget för yttrande innan målet avgörs.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons