Annons

Försvarets ambulanser förstärker regionen

Försvarets ambulanser ska hjälpa Region Skåne att förflytta covid-19-patienter mellan olika sjukhus när fler insjuknar. På måndagen vårdades 51 patienter med covid-19 på sjukhus i Skåne.
Kristianstad • Publicerad 6 april 2020
Skånes ambulanspersonal får nu förstärkning av försvaret.
Skånes ambulanspersonal får nu förstärkning av försvaret.Foto: Tom Wall

Den ordinarie ambulanssjukvården i Skåne får inom kort förstärkning. Försvarsmakten ska skicka tre av sina ambulanser till Skåne för att avlasta vid förflyttningar av covid-19-patienter som behöver intensivvård.

– Det är positivt att Försvarsmakten har möjlighet att hjälpa till i Skåne med denna viktiga resurs. Strategiskt och operativt samarbete kommer att vara a och o i vårt arbete med att ta hand om ett ökat antal sjuka med covid-19, säger beredskapsöverläkaren Carl Vigre i ett pressmeddelande.

Annons

Försvarsmaktens ambulanspersonal kommer att få utbildning av Region Skåne. Samtidigt ansvarar regionen för att bemanna ambulanserna med specialistsjuksköterskor när fordonen är i skarp drift.

Antalet smittade med covid-19 hade ökat med sex personer i Skåne på måndagen. Antalet konstaterade fall är nu totalt 349 i Skåne. Prov tas endast på personer som behöver läggas in på sjukhus samt boende på äldreboenden.

I dagsläget vårdas 51 patienter med covid-19 på sjukhus, varav 14 i intensivvård.

Ytterligare en person har avlidit till följd av covid-19. Totalt har 15 personer avlidit i Skåne.

Här saknas innehåll

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons