GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt snöoväder drar in

”Ett nytt snöområde rör sig in”, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI. Trafikverket varnar för halka och dålig sikt.
Nordöstra Skåne • Publicerad 1 mars 2018
Under fredagen rör sig ett sammanhängande snöfall in över Skåne, enligt SMHI.
Under fredagen rör sig ett sammanhängande snöfall in över Skåne, enligt SMHI.Foto: Johan Nilsson/TT

Snöovädret ställde till det ordentligt i trafiken under onsdagen, inte minst vid Degeberga och söderut i Skåne. Totalt i länet rapporterades 135 trafikolyckor in till polisens ledningscentral. Statistiken tar dock inte hänsyn till vilken typ av olyckor det rör sig om.

Under torsdagen fortsatte snöbyar att driva in på sina håll i Skåne och SMHI utfärdade en klass 1 varning för snöfall över länet.

Och köldknäppen ser ut att fortsätta framöver. Under fredagen drar ett sammanhängande snöfall in över Skåne, enligt SMHI. Temperaturen i Kristianstadstrakten kommer ligga runt 5 minusgrader dagtid.

– Det är besvärligt med halkan. Och vi har fortsatt den ostliga vinden, så det blir en kyleffekt, säger Sofia Söderberg.

Den friska vinden kan även fortsättningsvis ge problem med drivbildning och dålig sikt.

– Det blir inte de här snökanonerna vi har haft på vissa håll de senaste dagarna men det kan röra sig om 5-10 centimeter snö under fredagen, säger meteorolog Alexandra Ohlsson.

På sina håll kan snöfallet skapa problem för både väg- och järnvägstrafiken, enligt Trafikverket. De uppmanar privatpersoner att noga överväga om de måste ge sig ut med bil på vägarna i de drabbade områdena.

Även framåt helgen väntas snöfall och fortsatta minusgrader. Kompakt molnighet utlovas, men fram mot söndagen kan solen titta fram emellanåt.

– Det kan bli en del solglimtar på söndagen. När vi kommer in mot nästa vecka blir det något mildare med någon enstaka minusgrad dagtid.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.