Annons

Frasses vd: "Det här har jag aldrig varit med om"

Någon ny hamburgerrestaurang efter branden i Frasses vid Långebrogatan är inte aktuell. Ledningen för kedjan har inga sådana planer.
Kristianstad • Publicerad 5 augusti 2009
Fd Frasses Gatukök. Arkivild: Peter Åklundh
Fd Frasses Gatukök. Arkivild: Peter ÅklundhFoto: 

De som drev Frasses i Kristianstad fick sitt företag nedbränt, försäkringsbolaget betalar inte ut någon ersättning och kommunen kräver böter för att brandtomten inte är sanerad. Vd för Frasses Hamburgare är Åke Morén och han har tidigare inte varit med om att någon av ägarna till en av kedjans gatukök hamnat i en liknande situation.

– I normalfallet vid en brand bygger man ju upp en ny anläggning. Då stöttar vi och hjälper till i uppbyggnadsskedet med profilering, upphandling av maskiner och en marknadsplan när man kommit i gång. Den här typen av händelser har jag under mina tolv år aldrig varit med om att det varit en anlagd brand, att kommunen ställer anspråk på dem som drev restaurangen och att inte försäkringsbolaget har betalt ut, säger Åke Morén.

Annons

Han tror inte att någon Frasses kommer att byggas upp på platsen i gen. På kedjans huvudkontor i Lycksele har ledningen inga planer på att starta en ny verksamhet i Kristianstad.

– Jag kan tänka mig att det inte kommer att uppstå någon ny anläggning där vad jag vet. Jag har i dag ingen kontakt med de som drev anläggningen. När det här brann så upphörde ju verksamheten automatiskt och då upphör franchiseavtalet, säger Åke Morén.

Det var natten till den 7 oktober som Frasses gatukök vid Långebrogatan brann ned. Polisen konstaterade att branden var anlagd men har lagt ner förundersökningen eftersom ingen gärningsman kunnat bindas till brottet.

För ägarna blir efterspelet kostsamt. Försäkringsbolaget, Sveland Försäkringar, betalar inte ut någon ersättning och Kristianstads kommun kräver böter för att brandtomten inte är sanerad.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons