Annons

Fullsatta hus på julkonsert

Kristianstad • Publicerad 13 december 2002
Anders Liljeqvist, kapellmästare i New Memphis Orchestra, och Jessica Sjöholm, sångerska i dansbandet Wizex, där Charlotte Nilsson var frontfigur fram till segern i Eurovisionsschlagerfestivalen i Israel 1999, var två av gårdagens åhörare och båda gav julkonserten högsta betyg. – Jag är väldigt imponerad av kören och Charlotte och Christer är grymt duktiga, sa Jessica Sjöholm efteråt. Anders Liljeqvist hade lite svårt att välja någon favorit, men kom fram till att Pernilla, Charlotte och orkestern gav honom en extra kick i går. – De var sanslöst duktiga, sa han.
Anders Liljeqvist, kapellmästare i New Memphis Orchestra, och Jessica Sjöholm, sångerska i dansbandet Wizex, där Charlotte Nilsson var frontfigur fram till segern i Eurovisionsschlagerfestivalen i Israel 1999, var två av gårdagens åhörare och båda gav julkonserten högsta betyg. – Jag är väldigt imponerad av kören och Charlotte och Christer är grymt duktiga, sa Jessica Sjöholm efteråt. Anders Liljeqvist hade lite svårt att välja någon favorit, men kom fram till att Pernilla, Charlotte och orkestern gav honom en extra kick i går. – De var sanslöst duktiga, sa han.Foto: 

Mellan 4000 och 5000 personer såg någon av de två utsålda föreställningarna av årets julkonsert med Christer Sjögren, Charlotte Nilsson, Wenche Myhre, Pernilla Wahlgren, Björn Hedström och Örebro Gospel i Idrottshallen i går.

Evenemanget är nu inne på sitt sjätte år och består i år av 38 konserter från norr till söder. De två konserterna i Kristianstad i går var nummer 23 och 24 i ordningen och efter den andra konserten som startade klockan 20 i går, så fortsatte ensemblen tillbaka till hotellet i Helsingborg, där de gav två konserter den 11 december. I dag, fredag, uppträder de i Jönköping och sedan väntar sju konserter under tre dagar i Norrköping. Turnén som startade den 22 november i Luleå avslutas i Örebro den 22 december.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons