Annons

GKF Frakt har lagt bud på åkeri i Blekinge

GKF Frakt i Kristianstad har lagt ett bud på LS Åkeri i blekingska Asarum. Meningen är att fortsätta GKF:s expansion i Blekinge.
Kristianstad • Publicerad 15 januari 2004

GKF Frakt vill köpa Last- och Schaktföretagen i Asarum, som består av en ekonomisk förening med omkring 55 medlemmar och 15 anställda. Medlemmarna är lastbilsåkare och entreprenörer.

– Vi har fört diskussioner med LS-företagen om ett förvärv av dem. Men det är inget de tagit ställning till, utan vi har fört diskussioner med styrelsen. Sedan har styrelsen förordat för medlemmarna att rösta ja till detta, bekräftar vd-n Anders Linström. Den 21 januari kommer medlemmarna att ta ställning till förslaget, och först därefter vet man hur det blir med en eventuell sammanslagning.

Annons

– Det är ett led i vår strategi att binda samman Blekinge och Skåne, som vi gjort tidigare när vi köpte ett åkeri i Ronneby. LS Åkeri ligger mittemellan Ronneby och Kristianstad, och de har samma kundstruktur som vi. De jobbar också med Skanska, NCC, Vägverket och kommuner. Det passar oss jättebra. Den maskinpark och fordonspark som de har är väldigt bra, det är bra åkare därborta. Anders Lindström tror att även blekingarna kan tjäna på affären.

– Vi har en fungerande organisation, vi har transportledningssystem och administrativa system som de saknar i dagsläget. Vi skulle kunna hjälpa dem med den delen. Det är en välmående, ekonomisk förening och ett åkeri som går bra.

Affären passar in i den viktigaste strategin för året, att sy ihop kartan mellan Blekinge och Skåne.

– Det är viktigt att vi får en samarbetspartner. Om inte LS vill måste vi göra på något annat sätt, för vi har sagt strategiskt sett att vi ska finnas i Blekinge. Det är viktigt för den fortsatta diskussionen och för de kunder vi har.

Clifford Johansen

044-18 56 40

clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD-ASARUM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons