Annons

Göingeflickorna sågs av en gles publik

Göingeflickorna har gjort comeback. Men hur är det med populariteten? Upp och ned tycks det.
Kristianstad • Publicerad 18 januari 2001
Göingeflickorna, från vänster Barbro, Agneta och Sonja, var på besök i Kristianstad igår. 38 personer kom till Östermalmskyrkan för att höra dem sjunga.
Göingeflickorna, från vänster Barbro, Agneta och Sonja, var på besök i Kristianstad igår. 38 personer kom till Östermalmskyrkan för att höra dem sjunga.Foto: Förenade igen.

Till premiären i Höörs församlingshem kom 175 personer. När Göingeflickorna igår gästade Kristianstad satt 38 (!) personer i publiken.

– Så är det i den här branschen. Upp och ner, kommenterade Lars Svensson, make till Barbro.

Annons

Det var Göingeflickorna själva som tagit initiativet till ett framträdande i Kristianstad. – Vi har många kära minnen från Kristianstad – kanske mest från Sommarlust – och tyckte därför det var lämpligt att göra ett besök. Kanske var tidpunkten lite fel, förklarar Agneta.

De som kommit till Östermalmkyrkan blev inte besvikna på Göingeflickornas framträdande.

Man fick höra 15 låtar och där ingick alla de gamla fina örhängena. Och mellan låtarna en berättelse, om hur flickorna dragit land och rike runt och spelat på många platser samt hur skivinspelningarna gick till på 60- och 70-talet när populariteten var som störst.

– Att vi nu gjort comeback på scen beror helt enkelt på att många människor ringt och velat höra oss. Dessutom är det 40 år sedan vi gjorde första skivan. Därför har vi planerat in en turné som skall vara till och med april. Idag har vi 20-talet framträdanden inbokade. Och fler görs varje dag. Jag tror att det blir ett 50-tal platser som vi kommer att besöka under den här perioden förklarar Agneta Gardelid, en av de tre Göingeflickorna. – Trots allt är det här lite nervpirrande, förklarar Agneta.

Det är nu 25 år sedan Göingeflickorna senast stod på scenen tillsammans. Då beslöt systrarna att gå skilda vägar. Sonja och Agneta fortsatte som Göingeflickorna medan Barbro bildade grupp med sin make Lars.

lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons