GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göran Montan får behålla körkortet efter fortkörning

Riksdagsledamoten Göran Montan (M) har fått tillbaka körkortet. Polisen mätning var felaktig och dessutom var den tillfälligt nedsatta hastigheten på Öresundsbron bara en rekommendation.
Göran Montan.
Göran Montan.
Foto: 

För tre veckor sedan stoppades riksdagsledamoten Göran Montan (M) från Everöd i 150 kilometer i timmen på en 90-väg och fråntogs körkortet direkt.

Nu har han fått tillbaka körkortet. Polisens mätning var fel och den tillfälligt sänkta hastighetsbegränsningen över Öresundsbron var bara en rekommendation. Efter kontroll av polisens mätutrustning visade det sig att Göran Montans Jaguar XKR Coupé 4.2 i själva verket klockades i 140 kilometer i timmen. Efter det obligatoriska avdraget på tre kilometer i timmen landar förseelsen till slut på 137 kilometer i timmen på en 110-väg.

Göran Montan berättar att han själv inte begärt att uppgifterna skulle kontrolleras utan fick beskedet från åklagarmyndigheten med posten förra veckan.

– Man hoppas ju att de rättat till de andra mätningarna också. Jag var nog inte den enda som stoppades den dagen, säger han.

Han är lättad över att få behålla körkortet, men betonar att han fortfarande kört alldeles för fort.

– Kör man för fort får man ta konsekvenserna. Det är fortfarande en fortkörning och det är absolut inte någonting jag vill hymla med, säger Göran Montan. Riksdagsledamoten får behålla körkortet och slipper dryga dagsböter. I stället tilldelas han en varning och får böta 3 200 kronor för förseelsen.

– Det känns skönt, inte minst inför julen.

Det formella beslutet om körkortets eventuella återkallande är dock ännu inte fattat av länsstyrelsen.

Läs mer