Annons

Grupp hjälper 142 uppsagda

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

KRISTIANSTAD. Den grupp som ska hjälpa de 142 personer som sades upp från sina jobb på Nolato i december 2003 har nu påbörjat sitt arbete.

– Det är samma typ av grupp som vi haft innan. Man sätter sig helt enkelt ner och tittar på varje individ, om man kan komplettera med någon utbildning till exempel, säger kommunens tillväxtkommunalråd Michael Anefur (kd).

Annons

I gruppen ingår förutom företaget Nolato arbetsförmedlingen, vägledningscentrum i Kritianstad, trygghetsrådet och kommunens näringslivsavdelning. Gruppens mål är att hitta nya jobb åt dem som sagts upp, och man hoppas naturligtvis på ett minst lika gott resultat som under förra varslen då 85 procent slapp gå ut i arbetslöshet.

– Ju snabbare man kommer i gång med det här arbetet desto bättre är det. Inte minst i dagens läge, när arbetsmarknaden är lite kärvare än tidigare, säger Anefur.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons