Annons

Guvernör i gungning

På scenen, tillsammans med sitt band. Det är Governor Andys rätta element. Inte i lekprogram på tv.
Kristianstad • Publicerad 7 juli 2008
Governor Andy.
Governor Andy.Foto: 

För lika obekväm som han verkade i "Sing-A-Long" på TV3 för några månader sedan, lika bekväm var han i går kväll på Stora Torg.

Publikkontakten finns där direkt i "Jah jah jag ber" och hela hans uttryck från scenen skriker glädje. "Vi livar upp", gapar han och med gester manar publiken att sjunga med. Och publiken sjunger med. Publiken livar upp det och Governor Andy är i ständig rörelse i drygt en timmes tid.

Annons

Med sitt fyramannabandbjuder Governor Andy på låtar från sina tre soloplattor, övervägande från de två senaste, och jag krafsar ner en extra stjärna framför "Håll kvar" och "Bulleribock". Mest gung på det styva golvet framför scenen blir det dock på "Reggaeprofil".

Jag kan tycka att det är synd att mycket av ljudet ligger digitalt och det är alltid bättre med levande blåssektion, men det kan naturligtvis vara en kostnadsfråga.

Men det hade livat upp det än mer. Men för en söndag räcker det hur bra som helst.

Governor Andybjöd in till baktaktsfest, Kristianstadsborna kom och gungade med. En del i dreads, några i stickade mössor och andra i red, gold and green-streckade Adidasjackor, men de allra flesta var helt vanliga, sådana som du och jag. Och det här var precis vad vi behövde när nattkylan drog in från ost.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons