Annons

Häleriåtalade riskerar utvisning

Kristianstad • Publicerad 7 januari 2004

KRISTIANSTAD. En av de två 26-åriga män som stoppades av polisen på E22 vid Hammar i december medgav vid rättegången på onsdagen att han tagit emot en ryggsäck som han förstod innehöll stöldgods. Det rörde sig om 94 flaskor schampo samt fem par skor. Ryggsäcken hittades i mannens bostad när polisen gjorde husrannsakan där.

Båda männen greps sedan polisen upptäckt misstänkt stöldgods deras bil, bland annat mat, choklad och DVD-filmer. Det har dock inte gått att få klarhet i varifrån varorna kommer. Männen förnekar kännedom om egendomen i bilen skulle vara stulen. Åklagaren anser dock att männen åtminstone borde misstänkt det och att de därmed gjort sig skyldiga till häleri.

Annons

Åklagaren yrkar att männen ska utvisas ur riket efter avtjänat straff. Tingsrätten meddelar dom senare.

Polisen har undersökt om männen var inblandade i yxrånet mot en guldsmed i Kristianstad i början på december. Det har dock inte kommit fram några bevis om den saken.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons