Annons

hallå där…

Kristianstad • Publicerad 25 januari 2001

…Michael Anefur,

gruppledare för Kristdemokraterna.

Annons

Idag inleder Kristdemokraterna sin kommun- och landstingskonferens i Västerås. Hur många politiker är ni som träffas där?

–Från Kristianstad är vi fyra som åker. Sammanlagt är 950 personer från hela Sverige anmälda. Partiledare Alf Svensson har speciellt bett om att få vara med.

Vad hoppas du få ut av kommundagarna?

–Både fredag och lördag pågår intressanta seminarier som handlar om allt från demokrati till äldreomsorg. Vi har bjudit in kunniga talare utifrån, så det här är verkligen en chans att lära sig något nytt.

Du ska leda ett seminarium om det kommunala självstyret och ett om demokratins förnyelse. Ska du framträda vid fler tillfällen?

–Vi funderade länge på hur vi skulle kunna uppmärksamma minnet av förintelsen, som högtidlighålls på lördag. Lösningen blev att jag ska prata om resorna till Stutthof som alla nior i Kristianstad gör. Jag har satt samman ett datoriserat bildspel och hoppas kunna berätta om varför vi satsar på resorna och vad vi får ut av det.

Malin Ullman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons