Annons

Heta juliveckor för redaktionen

När jag skriver det här sent på fredagseftermiddagen dröjer det ytterligare några timmar innan måltidsprofessorn Carl-Jan Granqvist officiellt inviger årets Kristianstadsdagar.
Kristianstad • Publicerad 5 juli 2008

En kort promenad runt Stora Torg får mig att konstatera att det förberedelserna pågår ända in i det sista, att det doftar rejält av grillfest och att festivalen fortfarande tvekar. Kristianstadsdagarna ärenorm och förmodligen unik. När jag som nyinflyttad häpet upptäckte att den pågick under nio dagar tappade jag mer eller mindre hakan. Jo, jag tackar. I städer av Kristianstads storlek brukar det handla om tre, maximalt fyra dagar. Den stora festivalen fanns ju en gång i tiden i den kungliga huvudstaden, den så kallade Vattenfestivalen eller som den egentligen hette - Stockholm Water Festival. I år gör stockholmarna ett nytt försök med "Go 08" som arrangeras 080808. Kan det bli klurigare? Men det handlar förstås bara om en endaste dag. Vi på Kristianstadsbladetsredaktion gör vårt bästa för att spegla årets Kristianstadsdagar från så många vinklar som möjligt. Vi har redovisat hur mycket om allt som ska hända, vi har skrivit om vad festivalen kostar kommunen och vi har också talat om vad polisen och socialen gör för att besökarna ska kunna sig säkra. Förhoppningsvis har också vår artikel om brotten under Kristianstadsdagarna givit en och annan förälder en tankeställare. Det finns anledning att fundera över vad unga tonåringar och yngre barn gör i centrum mitt i natten och var de befinner sig. Nu gäller det för ossatt på ett så bra sätt som möjligt bevaka det som sker. Vi satsar hårt både i papperstidningen och på webben med information om vad som ska ske och rapporter om de viktigaste händelserna. Nöjesredaktör Lisa Appelqvist är laddad. Reportrar och fotografer är på språng. Webbredaktörerna är redo. På webben gör vi en storsatsning med hela programmet, webb-tv, bildspel, massor av vimmelbilder och massor av artiklar. Vi vill också att du ska bidra. Har du kameran med dig så skicka in din läsarbild så publicerar vi den på webben. Har du tur kan den också hamna i papperstidningen. Extra roligt är attvi nu på nytt kan ge våra läsare på webben möjlighet att kommentera våra artiklar. Vi tänker också lyfta kommentarer från webben in i papperstidningen när nyheter skapar debatt. Passa på att tyck till du också när våra artiklar berör eller upprör dig. Mycket jobb återstår innan vi kan andas ut efter Tivolirock. Samtidigt är vi då i full gång med bevakningen av nästa fest. Beachhandbollsfestivalen i Åhus tar över stafettpinnen i slutet av nästa vecka. Det stundar drygt två heta veckor i juli. På Kristianstadsbladets redaktion tar vi inte semester. Trevlig helg!

Lasse Bernfalk
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons