Annons

Högskolan Kristianstad får nyckelroll i FN

I slutet av januari stod det klart att Högskolan Kristianstad är utsedd till PRME Champions, vilket innebär en nyckelroll i FN:s strävan att implementera hållbarhet och ansvarsfullt ledarskap i utbildningar.
Kristianstad • Publicerad 20 februari 2018
Karin Alm är universitetsadjunkt och doktorand och ansvarig för implementering av PRME på Högskolan Kristianstad
Karin Alm är universitetsadjunkt och doktorand och ansvarig för implementering av PRME på Högskolan KristianstadFoto: Privat

Principles for Responsible Management Education, förkortat PRME, är ett initiativ från FN och en plattform för utveckling av ansvarsfull och hållbar ekonomutbildning.

Uppdraget innebär att Högskolan ska vara en förebild och ledare i att utveckla och integrera FN:s hållbarhetsmål i ekonomiutbildningar som utbildar ansvarsfulla ledare för framtiden.

Annons

Med den nya rollen kommer Högskolan Kristianstad att utbyta tanker och idéer med universitet och högskolor från bland annat Ryssland, Frankrike och Costa Rica.

– Högskolan ansluter sig nu till ett globalt nätverk i syfte att under en tvåårsperiod utbyta kunskaper och erfarenheter med andra akademier. Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet, säger Karin Alm som är ansvarig för uppdraget och som på torsdagen kommer att åka till i Frankrike för en workshop om integration av FN:s hållbarhetsmål.

Uppdraget innebär att Högskolan ska vara en förebild och ledare i att utveckla och integrera FN:s hållbarhetsmål i ekonomiutbildningar som utbildar ansvarsfulla ledare för framtiden.

Ser du några utmaningar med att integrera hållbarhet i ekonomisk tillväxt?

– Jag ser det snarare som en möjlighet. Vi har redan ett helhetstänk i våra ekonomiutbildningar. Vi pratar om mångfald, hållbar redovisning, mänskliga rättigheter och jämställdhet. Det är jätteviktigt att vi kommunicerar hur viktigt det är till våra studenter och att det blir en röd tråd i hela utbildningen.

Cornelia MikaelssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons