Annons

Inbrottsförsök i villa uppklarat

Kristianstad • Publicerad 30 januari 2004

KRISTIANSTAD. Ett inbrottsförsök i ett bostadshus i Bockeboda i mitten på november har nu klarats upp.

En 32-årig man erkände på torsdagen inför häktningsdomaren i Kristianstad att det var han som krossade ett fönster i huset med en spade. Hans avsikt var att komma åt en spargris. Husägaren var emellertid hemma och hade anat oråd. Han stod därför och pratade med polisen i telefon när rutan krossades. Tjuven upptäckte mannen, hoppade in i sin bil och körde i väg. Han greps strax efter som misstänkt. 32-åringen nekade då. Därefter har polisen samlat på sig så mycket bevis mot mannen att han härom dagen gerps igen och då valde att erkänna.

Annons

Mannen har också erkänt ett villainbrott i Mala vid Bjärnum i slutet på oktober. Dessutom misstänks han för ett villainbrott i Drakabygget, Örkelljunga i september. Tingsrätten ansåg dock inte att det finns så stor risk för fortsatt brottslighet att mannen behöver vara häktad.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons