Annons

Ingen fallskärmshoppning på nationaldagen

Det blir ingen fallskärmshoppning över Kristianstad under nationaldagen. Det ställs in på grund av för starka vindar.
Kristianstad • Publicerad 6 juni 2020

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande i Kristianstad på grund av pandemin, som överallt annars. Det vanliga firandet brukar vara en gemensam marsch från Stora torg till Tivoliparken med Kristianstad Stadsmusikkår i täten och där brukar det vara dans, musik, sång, tal och flagghissning.

I år blev det istället en digital hälsning på kommunens hemsida där kommundirektören Christel Jönsson håller ett tal och musik från Christianstads motettkör och stadsmusikkåren.

Annons

Vad som skulle göra årets firande lite speciellt var att fallskärmshoppare från Skydivers Skåne skulle hoppa över centrala Kristianstad, men under förmiddagen kom beskedet att det fick ställas in.

”Avsikten var också att Skydivers Skåne i sina fallskärmar skulle segla ner över centrala Kristianstad på eftermiddagen, men tyvärr blev vindarna för starka så fallskärmshoppet måste ställas in”, skriver kommunen på hemsidan..

Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons