Annons

Ingen uteservering på Skeppsbron

Kristianstad • Publicerad 17 januari 2001

Det ska inte finnas någon uteservering på Skeppsbron i Åhus. Det har tekniska nämnden bestämt.

I somras ansökte Mitt Sätt AB hos polisen om att få sätta ut ett par stolar och bord på träbryggan. Efter tekniska nämndens inrådan avslog polisen begäran. Företaget överklagade då till länsstyrelsen, som ännu inte tagit ställning i frågan.

Annons

Kommunens förvaltningar har gemensamt diskuterat frågan. De har kommit fram till att den enda rimliga hållningen är att alla som är intresserade av Skeppsbron ska få samma svar. Därför måste det bli nej.

– Vi har nekat några att ställa upp saker på bryggan, därför måste vi ge samma svar till Mitt Sätt, säger tekniske chefen Lars Harald.

Bryggan är inte mer än fem meter bred. Kommunen bedömer att det inte finns plats till utemöbler om folk ska kunna passera fritt längs med kajen.

Istället vill man hjälpa de intresserade företagen till att finna andra lösningar i anslutning till bryggan.

– Några har gjort plats till servering vid sidan om bryggan. Jag tror säkert att det går att ordna saken så att serveringarna kan få en nära kontakt med de gående utan att blockera vägen för dem, säger Lars Harald.

Malin Ullman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons