Annons

Kafédröm går i uppfyllelse

De båda kompisarna från Göteborg vill förverkliga en dröm. Under sommaren driver Rebecca Forster och Annelie Alexandersson Brinka café i södra Degeberga.
Kristianstad • Publicerad 2 juli 2008
Fika i trädgården hos Rebecka Forster.
Fika i trädgården hos Rebecka Forster.Foto: 
Rebecca Forster tar emot fikagäster. Bilder: Sandra Henningsson
Rebecca Forster tar emot fikagäster. Bilder: Sandra HenningssonFoto: 
Rebecca Forster med hembakade bullar.
Rebecca Forster med hembakade bullar.Foto: 
Välkomnande skylt.
Välkomnande skylt.Foto: 

Besökaren möts först av en färgglad skylt på Brinka-möllevägen som välkomnar en med målade blommor innan man träder in på gräsmattan där det står en röd bod och några plastmöbler. I boden kan man beställa bullar, kakor, saft, enklare smörgåsar eller toast. Rebecca eller Annelie tar emot beställningen och sedan kan man gå ner för en stentrappa i en gång omgiven av buskar till den större trädgården invid ån där det står några bord och bänkar i trä.

– Jag blev så förtjust i naturen här, det är något regnskogsliknande med naturen vid ån, säger Rebecca.

Annons

Rebecca berättar att hon tycker om Skåne så mycket att hon vill tillbringa somrarna här.

– Vi har köpt ett sommarställe i Yngsjö och såg en annans om att man kunde hyra kaféet över sommaren. Både jag och Annelie har en gammal dröm om att driva ett kafé, säger Rebecca. Under våren har hon varit ute på en långresa i världen och studerar annars cirkus och dans.

Kristianstadsbladet träffar Rebecka mitt på tisdagen efter att kaféet bara har varit öppet sedan i lördags.

– Det har varit några kunder under förmiddagen. Det är lite mjukstart. Vi har kaféet över sommaren så får vi se hur det går.

De satsar på att baka brödet själva så mycket som möjligt. Kaféet håller öppet varje dag till och med augusti och kanske någon helg i september.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons