Annons

Kampanj i Sydkorea för Kristianstad

130 länder avklarade, 20 länder kvar. Så sammanfattar Marie Tallberg, lägerchef för det stora scoutlägret på Rinkaby 2011, den kampanj som just nu genomförs.
Kristianstad • Publicerad 19 juli 2008
Lägerchefen Marie Tallberg presenterar lägret för en scout från Tanzania. BILD: JONAS ELMQVIST
Lägerchefen Marie Tallberg presenterar lägret för en scout från Tanzania. BILD: JONAS ELMQVISTFoto: 

Under scouternas världskonferens i Sydkorea är 31 scouter och tre tjänstemän från Kristianstad där för att sälja in jamboreen 2011 till de 150 deltagande länderna.

- Vi har gett praktisk information, svarat på många frågor och berättar om vårt koncept. Sedan är det en otrolig skillnad på frågorna. Det är mycket som är självklart för oss, säger hon och radar upp några exempel: Maten, om det kommer finnas tid för bön, några är oroliga för att ge sig ut i naturen, andra vill veta mer om hygienen.

Annons

- Men Sverige är ett välkänt land i scoutsammanhang, och det finns ett stort intresse för jamboreen. Dessutom har svenskarna ett gott rykte som scouter, som ledare och på att organisera, så förväntningarna på lägret är mycket högre än vi väntat oss.

Lägret kan ta emot max 40 000, en rimlig bedömning är att det kommer 30 000. Sverige får skicka max 8 000 scouter.

- Många som ska med passar på att förlägga sin semester hit. Många kommer också att bo någon vecka hos svenska scoutfamiljer, så kallad home hospitality. Det gör att södra Sverige också behöver marknadsföras om vad man kan göra här.

Kommunens medverkande är Bengt-Åke Kjell, Eva Berglund och Mats Gustavsson.

Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons