Annons

Känd psykiatriker besöker Kristianstad

Kristianstad • Publicerad 21 januari 2004

KRISTIANSTAD. Ben Furman, psykiatriker och psykoterapeut från Helsingfors och Stockholm, kommer till Kristianstad i höst för att berätta om hur man löser problem på ett konstruktivt och lösningsfokuserat sätt. Det är Kristianstads resursskolor som lyckats engagera detta världsnamn. I Finland har Ben Furman ett eget tv-program som är inne på femte säsongen. Furman har också medverkat i svenska TV4.

Redan i april satsar Resursskolorna på temat ART, Aggression Replacement Training. 1 april kommer psykologen och psykoterapeuten Bengt Daleflod för att prata om metoden att ge aggressiva barn och ungdomar alternativ.

Annons

Båda föreläsarna har engagerats inom resursskolornas ram för kompetensutveckling. Resursskolornas specialpedagogiska samarbete med vänorten Esbo har gjort det möjligt att engagera Ben Furman.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons