Annons

Kändisar tipsar

Helene Fritzon, politiker. Vad är din relation till Kristianstadsdagarna?
Kristianstad • Publicerad 9 juli 2008
Heléne Fritzon, socialdemokraternas Skåneordförande. Bild: Willy Alm
Heléne Fritzon, socialdemokraternas Skåneordförande. Bild: Willy AlmFoto: 

- Som politiker tycker jag att det är viktigt med en folkfest i Kristianstad. För min egen del blir det enskilda besök på vissa arrangemang, såsom konserter. Jag var med i de första dikussionerna kring Kristianstadsdagarna då det danska gemytet stod i fokus. Då handlade det om att äta gott och umgås tillsammans, nu är jag dock mer kritisk och jag tycker att festivalen har utvecklats till att fokusera mer på öl och sprit. Jag välkomnar en diskussion kring ämnet. Det är inte kul att se onyktra 13- och 14-åringar på stan.

Ska du besöka något särskilt arrangemang i år?

Annons

- Jag har inget planerat. Det blir kanske någon sorts musikunderhållning, jag tycker att musiken är ett viktigt inslag.

Beskriv Kristianstadsdagarna med tre ord.

- Folkfest, sommar och för mycket sprit.

Har du något särskilt minne?

- Jag minns ett år då vissa arrangemang var förlagda på Ovesholm. Jag kommer dock inte ihåg vilken konsert det var men vi var en stor publik som satt i gräset och många hade picknik när himlen öppnande sig och regnet bara öste ner. Men när människor jobbar tillsammans löser sig saker och ting oftast på ett bra sätt. Och det gjorde det.

Helena Carlsson 0451–830 50
Helena Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons