Annons

Kärrstrand: Dags att ta itu med problemen

Kristianstad • Publicerad 30 januari 2004

– Dags att sluta sopa problemen under mattan, säger folkpartiets oppositionsråd Barbro Kärrstrand efter mötet igår med räddningstjänsten.

Det som satte sig djupast hos Barbro Kärrstrand är ett ord som facket använde; toppstyrt. Möte såg hon annars som ett steg i rätt riktning. Att informeras om verksamheten var bra, samtidigt som hon blev beklämd av träffen med personalen.

Annons

– Vi hade dem framför oss och ville prata om deras arbetsmiljö. Inte en enda sa något när vi ställde frågor. Det var några pinsamma minuter, med ett kroppsspråk som skvallrade om rädsla.

Till sist höjdes ett par röster, kritiska sådana, berättar hon. Man anser organisationen toppstyrd och är missnöjd över att ledningsgruppen bara innehåller en person med fackkunskaper. Insynen är för liten och det finns dessutom en utbredd oro över att uttala sig om situationen.

– Jag har jobbat som arbetsledare tidigare och har aldrig varit med om något liknande, säger Kärrstrand.

Hon säger sig inte vilja göra ämnet till en politisk fråga, men upplever att den politiska ledningen vill släta över det som varit.

– Det finns fortfarande problem som vi måste lösa tillsammans. Då kan det komma något bra ur svårigheterna.

Politiker och räddningstjänst var överens om att träffas igen i vår, men Kärrstrand vill komma på besök innan dess. Och prata med personal utan arbetsledningen på plats.

Åsa Carlsson

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons