Annons

Klart med premiär och regissör

Vändningarna har varit många i samband med Teater Nostra. Länge har finansieringen varit osäker. Producent Gabriella Nilsson och den nye regissören Tom Fjordefalk förklarar att det nu är helt klart att föreställningen blir av. Den har premiär den 29 juni på Kristianstads teater.
Kristianstad • Publicerad 5 april 2001
Regissör Tom Fjordefalk tycker att Gustaf Hellströms "Snörmakare Lekholm får en idé" handlar om att vi måste lära oss ta bättre hand om våra barn. Bild: WILLY ALM
Regissör Tom Fjordefalk tycker att Gustaf Hellströms "Snörmakare Lekholm får en idé" handlar om att vi måste lära oss ta bättre hand om våra barn. Bild: WILLY ALMFoto: 

Teaterprojektet ”Snörmakare Lekholm får en idé” väntar fortfarande på beslut från Kulturrådet om en summa på 200000 kronor. Gabriella Nilsson berättar att de fått positiva indikationer från rådet. Samtidigt berättar hon att de helt gett upp förhoppningarna om att få mer pengar från Kristianstads kommun. Teatern har redan tilldelats 300 000 kronor. En sak är i alla fall helt säker:

–Föreställningen blir av. Tom Fjordefalk är projektets tredje regissör.

Annons

Han ser pjäsen som mycket aktuell idag, trots att den utspelar sig under sekelskiftet:

–Det finns ett tydligt barnperspektiv i pjäsen. Den visar på det ödesdigra i att ha krav på att barnen skall förverkliga det man själv inte gjort. Tom Fjordefalk ser gärna att teatern engagerar sig i samhället.

Han har tidigare arbetat för Riksteatern - bland annat med Lars Norén i den uppmärksammade pjäsen 7:3. Efter morden i Malexander hoppade han av samarbetet.

Tom Fjordefalk hoppas att sommarens uppsättning skall väcka viktiga frågor till liv hos besökaren. Förutom frågan om vilka krav vi ställer på våra barn tar pjäsen upp andra dagsaktuella problem. Missbruksproblematik är ett exempel.

Den ständiga strävan efter framgång och att bli någonting är ett annat. Gemensamt är att alla problem ofta drabbar barnen mest, menar han.

nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons