Annons

Klubben som är bäst i klassen

Yrkeskvinnornas klubb som egentligen heter BPW (Business Professional Women) i Kristianstad firade 15-årsjubileum i helgen. De gjorde det tillsammans med både Glen Wish och Ann Britt Grünewald.
Kristianstad • Publicerad 2 december 2002
– Kvinnor fattar vad man menar, sade Ann Britt Grünewald som gästföreläste hos 15-årsjubilerande BPW Kristianstad i helgen. I bakgrunden riksordförande Lena Hokfelt och Kristianstads ordförande Lena Bengtsson.Bild: WILLY ALMFoto: 

Klubben som är den sydligaste i Sverige tillhör landets mest aktiva och har nyligen fått EU-bidrag för att kunna arbeta för ökad bredd och mångfald. – Det känns att vi är riktigt, riktigt på gång, säger ordförande Lena Bengtsson. Lördagsmorgonens kvinnofrukost med Ann Britt Grünewald på teaterrestaurangen lockade 220 deltagare. Kvinnofrukosten är klubben ensam om i landet och det var en av anledningarna till att årets ordförandekonferens för första gången förlades utanför Stockholm. – Kristianstadsklubben är utan tvekan bäst i klassen, kommenterade förbundsordförande Lena Hokfelt och prisade alla aktiviteter och den dynamik som präglar Kristianstadsklubben. Förutom en driftig ordförande som förmår sätta styrelsen i arbete är det bra föreläsare och aktiviteter som gäller för att hålla igång verksamheten. Kvinnofrukosten är ett bra exempel, menade hon. – I höst tvingades vi improvisera och arrangera en ”kvällsfrukost” också och det ska vi göra om, för då kom flera av de yngre medlemmarna som sällan dyker upp på lördagsmorgnarna. Många av dem bad att kvällsfrukost skulle upprepas, så det ska vi göra, berättar Lena Bengtsson. Till våren är flera spännande föreläsare inbokade till den aktiva Kristianstadsklubben. Ann Britt Grünewald reser mycket runt och håller föredrag i kvinnoorganisationer och märker att verksamheten ökar: – Det är roligt och viktigt att prata med bara kvinnor, för de fattar vad man menar, sade hon. Lena Timelin 044-185512 len.timeli@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons