Annons

Knarkdömda klagar på fängelsedomarna

Kristianstad • Publicerad 15 januari 2004

Två av de fyra män som dömts för delaktighet i handel med narkotika och narkotikaklassade tabletter i Kristianstad under hösten har överklagat sina fängelsedomar.

De två andra männen finner sig dock i de strafftider som tingsrätten dömde ut på lillejulafton.

Annons

Tingsrätten anser att en 23-årig man varit huvudman och dömde honom till tre år och fyra månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Han överklagar för att få kortare straff.

En 34-årig man överklagar sin ettåriga fängelsedom för hantering av 50 ecstasytabletter, varav han sålt hälften vidare.

En 20-åring man som fick två år och åtta månader har nöjdförklarat sig.

En 21-årig man som dömdes till ett år och tre månaders fängelse för att han överlåtit 20,4 gram amfetamin, 20 ecstasytabletter och 20 gram cannabisharts avstår också han från att överklaga.

– Min huvudman dömdes för vad han erkänt och strafftiden ligger inom rättspraxis, säger 21-åringens försvarsadvokat Göran Winblad.

Polisen hittade en knarkgömma vid Hasselvägen i Kristianstad sedan 20-åringen varit där och hämtat 61 rohypnoltabletter frampå kvällen, söndagen den 26 oktober.

Kvar i gömman fanns 186 ecstasytabletter och 215 gram cannabisharts. Rätten anser det klarlagt att 23-åringen hade del i knarkgömman och att han dessutom haft en mer betydelsefull roll än den andre mannen. Därav det längre straffet.

Åklagarens huvudsakliga bevisning mot männen består av ett stort antal i hemlighet inspelade telefonsamtal. Rätten konstaterar, mot försvarsadvokaternas bestridande, att telefonsamtalen binder männen vid narkotikahantering.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons