Annons

Knarkfabriker sprängda

Narkotikahärvan i Östra Göinge handlar om professionell tillverkning av cannabis i flera fabriker på olika platser i området.
Kristianstad • Publicerad 4 juli 2008
Foto: 

Hur omfattande tillverkningen är och vart narkotikan tar vägen kan polisen inte uppge i nuläget. Att det rör sig om mycket stora mängder är klart. Handlar det om fabriker?

- Ja, det kan man säga. Och det är mer än ett tillverkningsställe, säger Ingvar Widell, polisens informationsansvarige.

Annons

Efter tips och två månaders spaning greps för snart tre veckor sedan de första misstänkta personerna i härvan, som sedan bara växt. Polisen utesluter inte, det är snarare troligt, att fler personer kommer att kunna knytas till härvan.

I tisdagskväll gjorde polisen tillslag mot en fastighet i Lönsboda. Sopsäckar med material från narkotikatillverkningen bars ut. Stora transporter med beslagtaget material har därefter gått i väg till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, där man analyserar narkotikan och försöker säkra DNA-spår.

Efter fredagens omhäktningsförhandling på polishuset i Kristianstad sitter nio personer, åtta män och en kvinna i åldrarna 17 till 55 år, isolerade på häktet. De häktade är delvis släkt eller bekanta med varandra. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Utredningen väntas ta lång tid och det är osäkert om åklagaren hinner väcka åtal inom två veckor.

Birgitta Mattisson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons