Annons

Kommers på bakluckeloppis vid Åhus skola

Bakluckorna var öppna på vid gavel och prylar bytte ägare, när Åhus skola i lördags hade premiär för bakluckeloppis. Ute på gårdsplanen stod 22 bilar parkerade och loppisförsäljarna hade plockat upp sina grejor.
Kristianstad • Publicerad 6 juli 2008
Bakluckeloppis handlar om att försäljningen utgår från bagageutrymmet på ens bil. Bild: Bosse Nilsson
Bakluckeloppis handlar om att försäljningen utgår från bagageutrymmet på ens bil. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Det var absolut inget fel på kommersen, trots att kvicksilvret stigit högt och solen strålade från klarblå himmel.

– Det är ju badväder i dag och jag var lite nervös över att det inte skulle komma så mycket folk, säger Ann Frödeberg-Johansson. Men nu är jag jätteglad för att de säljer.

Annons

Ann Frödeberg-Johnsson bor i Åhus skola tillsammans med maken Henrik sedan fyra år tillbaka och har byggt om huset till bed and breakfast samt konferenslokal. Nyaste satsningen är bakluckeloppis.

En av de första bakluckeloppisarna i Sverige startade utanför Östhammar i norra Uppland på 1990-talet, efter engelsk förebild. Sedan dess har många liknande loppmarknader öppnats i hela landet.

– Vi är själva intresserade av loppmarknader och kör igen i augusti.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons