Annons

Korttidspermitterade om beskedet: ”Jag blev panikslagen”

Coronakrisen slår hårt mot de skånska företagen och korttidspermitteringarna haglar. Många tar det med ro, men oron är svår att helt vifta bort. Här är några av dem som nu försöker fylla dagarna med annat.
Filip Krantz Martinsson är kock på Restaurang Kippers. Sedan några veckor tillbaka har han och de andra anställda gått ner i timmar. Själv jobbar han nu 40 procent, men får lön som vanligt.
Hon är van att ha tusen bollar i luften samtidigt. Nu försöker Esmira Sabic Maslo, restaurangchef på Bäckaskog Slott, hålla sig sysselsatt så gott det går.
Det gick snabbt som bara den. Christian Mårtensson, transportledare på C4 Transport, har den senaste tiden sett hur orderingångarna för lastbilstrafiken gått ner. Sedan någon vecka tillbaka jobbar han därför bara ett par timmar om dagen.
Publicerad 4 april 2020
Foto: Lasse Ottosson
Annons
Annons
Annons
Annons