Annons

Kristianstadflickorna drog fullt hus

Liv, lust och glädje. Det vet Kristianstadsborna att de får uppleva om de går på Kristianstadflickornas våruppvisning.
Kristianstad • Publicerad 23 april 2001
Elegans, fart och glädje. 350 Kristianstadsflickor drog som vanligt fullt hus till sin våruppvisning i Idrottshallen igår eftermiddag. Bild: PETER ÅKLUNDH
Elegans, fart och glädje. 350 Kristianstadsflickor drog som vanligt fullt hus till sin våruppvisning i Idrottshallen igår eftermiddag. Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Därför gör de det, varje vår. Idrottshallen var fylld till sista plats igår eftermiddag.

När 350 flickor från fyra år och uppåt vuxen ålder defilerar förbi läktarna till marschmusik som inledning står de 1300 i publiken upp och klappar takten.

Annons

När de allra minsta gör första programpunkten ”Vårpotpurri” till musiken ”Sov du lilla videung” och ”Om våren” kniper det i hjärteroten. De är så bedårande duktiga och söta. Videokamerorna surrar på läktarna, applåderna dånar från stolta släktingar.

Gruppen Simply the best har ett fartfyllt, svängigt och utmanande program som vädjar till andra känslor. Mycket riktigt stiger busvisslingar och uppskattande manliga tonårsvrål som gensvar från läktarna.

Men de är duktiga alla 350. Programmen avlöser varandra i rask takt och rytmer och koreografi varierar med flickornas ålder. Kristianstadflickorna har jobbat hela hösten och vintern med de 23 programpunkterna i uppvisningen och de hade som vanligt något att ge var och en.

lena.timelin

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons