Annons

Kristianstadsadvokater försvarar knarkliga

Kristianstad • Publicerad 21 januari 2004

Fyra män från Litauen, 26, 40, 43 och 46 år, åtalades på tisdagen för delaktighet i insmuggling av närmare nio kilo metamfetamin i Sverige.

Åtalet för grov narkotikasmuggling lämnades in till Lunds tingsrätt, eftersom tullen slog till mot ligan i Sjöbo. Alla fyra försvaras av Kristianstadsadvokater: Björn Attnarsson, Arne Gustafsson, Thomas Ljungdahl och Lennart Malmgren.

Annons

Tullen skuggade ligan när två av männen, 40 och 43 år, i mitten på september kom i personbil till Karlshamn med färjan från Klaipeda i Litauen. Dagen därpå anlände den 46-årige mannen i lastbil med narkotikapartiet på 8,888 kilo metamfetamin. Han körde vidare till Ekerödsrasten och sammanträffade där med de två män som redan fanns i Sverige. Sällskapet körde vidare via Veberöd till Sjöbo där 40-åringen mötte den 26-årige mannen som hade kommit till Sverige via Trelleborg samma dag med sin personbil som var preparerad med ett lönnfack. I det läget valde tullarna att slå till och gripa samtliga fyra män.

Männen riskerar att dömas till tio års fängelse. Dessutom yrkar åklagare Stefan Gradler vid internationella åklagarkammaren i Malmö att de efter avtjänat straff ska utvisas ur riket med förbud att återvända på livstid.

Männen nekar till brott och hävdar att deras syfte med resan till Sverige var att köpa kläder från Myrorna. Det påståendet räknar åklagaren med att kunna motbevisa genom att förhöra en företrädare för Myrorna.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons