Annons

Krögare nöjda trots dåligt väder

Ständigt återkommande regn gör livet surt, inte bara för strand- och soldyrkare utan även för restaurangägarna. Men i Åhus verkar solen trots allt skina tillräckligt mycket för att locka ut matgästerna.
Kristianstad • Publicerad 18 juli 2008
Än går det ingen nöd på krögarna i Åhus hamn. Ibland får man till och med köa för att få ett bord. Bild: Willy Alm
Än går det ingen nöd på krögarna i Åhus hamn. Ibland får man till och med köa för att få ett bord. Bild: Willy AlmFoto: 
Hamnstråket är välbesökt trots dåligt väder.
Hamnstråket är välbesökt trots dåligt väder.Foto: 
Matgästerna sviker inte. Bild: Willy Alm
Matgästerna sviker inte. Bild: Willy AlmFoto: 
– Än så länge är det ingen ko på isen, säger "Stampe" på Handelsbaren.
– Än så länge är det ingen ko på isen, säger "Stampe" på Handelsbaren.Foto: 

- Om man ser till hur det var förra sommaren så är jag osäker på om det kan bli mycket värre, säger Mathias Björck, ägare till Pråmen i Åhus hamn, och syftar på fjolårets sommar som passerade i en enda stor regnskur.

Trots att det dåliga vädret är en nagel i ögat på alla krögare som knappt återhämtat sig från förra årets regniga nederlag verkar man således i Åhus inte ha drabbats avsevärt av bristen på sol och värme.

Annons

Men att restaurangverksamheten är väderberoende går trots allt inte att komma ifrån.

- Skitväder betyder skittider för krogbranschen, så är det bara. Och hittills har det väl varit lite knaggligt, säger "Stampe", ägare till Handelsbaren i Åhus. Han påpekar dock att det mest är nöjessidan som drabbats och att antalet matgäster varit över förväntan.

Detta trots att tillställningar som Kristianstadsdagarna och den just nu pågående beachhandbollen lockat potentiella gäster bort från Åhus hamn.

- Det var ju perfekt festivalväder under Kristianstadsdagarna och det märktes verkligen här. Är det lite sämre väder traskar man nog hellre omkring i stan och tittar på uppträden än att sitta här och huttra. Dock har vi märkt att beachhandbollen lyckats väl med att promota oss här i hamnen för det kommer mycket mer folk därifrån i år än vad det gjort tidigare. Strand Steakhouse vid Täppet är dock värre drabbat då inte bara solen utan även strandbesökarna lyser med sin frånvaro.

- Just nu under beachhandbollen är det jättebra tryck här men det säger ju sig själv. Annars har det varit väldigt lugnt här. På grund av att vi ligger precis vid stranden är vi ju väldigt mycket mer väderberoende än andra restauranger, säger ägare Alexander Andrijevic och uttrycker en blygsam förhoppning om att vädergudarna snart ska bli på bättre humör.

Jin Lavesson044-18 55 53 jin.lavesson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons